Szanowni Państwo!
Serdecznie zachęcamy do wysłuchania audycji informacyjno-edukacyjnych zrealizowanych na antenie Radia Jard w ramach operacji pn. „Dobre praktyki dotyczące produktu lokalnego”.
Przedsięwzięcie będące przedmiotem wniosku jest elementem Planu Operacyjnego KSOW na lata 2022-2023 (Etap I-2022). Celem inicjatywy jest identyfikacja, zgromadzenie i upowszechnienie dobrych praktyk w województwie podlaskim dotyczących produktów lokalnych i regionalnych oraz zwiększenie wiedzy producentów o możliwościach promocji i rozwoju lokalnych łańcuchów dystrybucji żywności poprzez krótkie łańcuchy dostaw.
Audycja 1 Olejowe Smaki
Audycja 2 Pasieka Podlaska Pszczółka Urszula i Wojciech Żyłkiewicz - Pasieka Podlaska Pszczółka - słodycz w słoikach
Audycja 3 Zajazd Herbu Wielbut Monika Kosiorek-Olbryś - Kurpiowski rejbak z Perłą
Audycja 4 Regina Skobodzińska - Rolniczy Handel Detaliczny - chleb pani Reginy
Audycja 5 Gospodarstwo rolne Wiesława i Wojciech Paszkowscy - sery rodziny Paszkowskich
Audycja 6 Specjalistyczne Gospodarstwo Ogrodnicze "Anwit" Witalis Jakoniuk - Pomidory Witalisa Jakoniuka
Audycja 7 ANCYPO MIZER Cezary Mizer - Wędliny od Ancypo Mizer
Audycja 8 „Maslove” – Maciej Basiński - Maslove z orzechów
Audycja 9 Orłowscy Domowa Spiżarnia - Malinowe smaki spiżarni Orłowskich
Audycja 10 Pracownia Tortów Cukrowe Fantazje - Joanna Bińczycka - Marcinek z Cukrowych Fantazji
Audycja 11 Gospodarstwo Pszczelarskie Wojciecha Tryzny - Miód z Sokólskich Wzgórz
Audycja 12 Mała Olejarnia Eli – Elżbieta Mielnicka - Mała Olejarnia Eli
Audycja 13 Sajsad J.Skibicki - Biopreparaty z Podlasia
Audycja 14 Gospodarstwo rolne Rafał Chwesiuk - Kozie Specjały z Wiejskiej Zagrody - Kozie specjały z wiejskiej zagrody
Audycja 15 Miodowa Mydlarnia - Kosmetyki z Miodowej Mydlarni